"Het leven en de wereld zijn mooi"

Maar ik wil vooral dat het leven en de wereld ook mooi blijven, dat we straks nog steeds kunnen zeggen dat we gelukkig zijn met onszelf en onze omgeving. En dat lukt volgens mij (en veel anderen) niet als we op deze manier door blijven gaan onszelf én de wereld uit te putten.

Daarom ben ik begonnen met mijn reis naar straks. En ik zou het leuk vinden als je me vergezelt op mijn (of onze?) reis naar een tof leven op een mooie wereld. 

Wat is straks?

Naar straks - logo

Naar straks impliceert drie dingen: er is een straks, er is geen einddatum en het is een reis. Straks kan morgen zijn, maar morgen is er weer een nieuwe straks. Maar het is er. En het is dus een never ending story. Bovendien zijn we op weg naar straks, het is een reis die we maken. En die reis wil ik zo leuk en aangenaam mogelijk maken, net als het einddoel.

Wie ben ik?

Michael, millennial (of generatie Y), vriend van Sophie, vader van Nina, bonusvader van Sara, en baas van Pluis. En van die laatste was de naam niet mijn keuze. 

In mijn hoofd ben ik sportiever dan op zaterdagochtend, ik lust alles maar eet selectief, ik kampeer liever dan dat ik me all inclusive verveel, en ik rijd niet harder dan 110 op de snelweg (maar wel rechts). 

De geboorte van Nina, gebeurtenissen op mijn werk, het nieuws en een algeheel volwassen verantwoordelijksgevoel (blugh) leidden ertoe dat ik ben gaan zoeken naar wat ik wil in mijn leven, en dat van de volgende generaties. En zo startte mijn reis naar straks. 

Wie ben jij?

Laat me raden: je bent een man of vrouw die bezig is met duurzaamheid, gelukkig leven of een combinatie van beide. Of je bent gewoon heel iemand anders die hier per ongeluk of bewust terecht is gekomen. In alle gevallen, welkom!

Ik zoek nog een reisgezelschap onderweg naar straks! Hoe je mee kunt reizen?

Een bijdrage leveren aan de reis?

Leuk! Als het in lijn is met wat ik wil doen op of bereiken met mijn reis naar straks, dan kunnen we elkaar (en alle lezers) prima helpen. Stuur dan vooral een mailtje naar michael@naarstraks.nl

Voor straks

En naast mijn eigen reis naar straks help ik trouwens ook organisaties bij het vertellen van hun duurzame verhaal voor straks. Als verhalenmaker, -verteller en -trainer.